logo
GERİ

Bahçeşehir Üniversitesi

ÖZEL DERS LİSTESİ

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerilerimize aşağıdaki matematik dersleri kapsamında özel ders imkanlarımız bulunuyor.
Calculus

Kalkülüs dersi kapsamında, birden fazla değişkenli fonksiyonlar için diferansiyel, integral ve vektör hesaplamaları yapılmaktadır. Bu derste öğretilen matematiksel araçlar ve yöntemler, fizik ve kimya gibi temel bilimlerde, mühendislikte, ekonomide ve bilgisayar grafiklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Algebra

Cebir dersi matematiğin en temel alanıdır. Cebir dersi konuları arasında gruplar, vektör uzayları, doğrusal dönüşümler, simetri grupları, çift doğrusal formlar ve doğrusal gruplar yer almaktadır. Daha ileri konular arasında ise grup temsilleri, halkalar, idealler, alanlar, polinom halkaları, modüller, çarpanlara ayırma, ikinci dereceden sayı alanlarındaki tam sayılar, alan uzantıları gibi konular bulunmaktadır.

Differential Equations

Diferansiyel denklemler dersi, temel olarak bir veya daha fazla fonksiyon ile bunların türevlerinin ilişkilendirildiği denklemlerin çözümü ile ilgilenen bir derstir. Fiziksel nicelikleri temsil eden fonksiyonlar ile, değişim oranlarını temsil eden fonksiyon türevleri arasındaki ilişki tanımlanmaktadır. Diferansiyel denklemler mühendislik, fizik, kimya ve ekonomi gibi birçok disiplinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Linear Algebra

Lineer cebirin temel konuları arasında vektör uzayları, matrisler, determinantlar, lineer denklem sistemleri, öz değerler, öz vektörler, iç çarpımlar, ikinci dereceden formlar ve matrislerin kanonik formları, dualite ve benzeri konular yer almaktadır.

Statistics

Bu ders, bilim ve endüstride kullanılan belirli istatistiksel tekniklere odaklanan geniş bir istatistik incelemesidir. Konular, hipotez testi ve tahmini, güven aralıkları, ki-kare testleri, parametrik olmayan istatistikler, varyans analizi, regresyon, korelasyon, karar teorisi ve Bayes istatistiklerini içerir.

ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)

Bahçeşehir Üniversitesine girebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavının(YKS), Temel Yeterlilik(TYT) ve Alan Yeterlilik Testinde(AYT) başarılı olmanız gerekmektedir. Sınava hazırlanma sürecinde yanınızdayız. Matematikte eksiğiniz kalmasın.
  • Konu anlatımı ve işlenen konuların tekrarını yapalım!
  • Soru çözüm tekniklerini çalışalım!
  • Çıkmış sorular üzerinden antreman yapalım!
  • Motivasyon nasıl sağlanır ve sınav stresi ile nasıl başa çıkılır onu öğrenelim!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Alan Yeterlilik Testi
Temel Yeterlilik Testi

ÖZEL DERS STANDARTLARI

Matematik özel ders hizmetimizin detaylarını sizler için derledik. Yılların tecrübesi neticesinde belirlediğimiz bu standartlar ile sizlere daha kaliteli eğitim hizmeti vermeyi hedefliyoruz.
Birebir İlgi

Birebir İlgi

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Konu Anlatımı

Konu Anlatımı

Konu Tekrarı

Konu Tekrarı

Çözüm Teknikleri

Çözüm Teknikleri

Püf Nokta Desteği

Püf Nokta Desteği

Geniş Soru Arşivi

Geniş Soru Arşivi

Esnek Ders Saati

Esnek Ders Saati

Motivasyon

Motivasyon

Ders Dışı Kısa Destek

Ders Dışı Kısa Destek

Seviye Tespiti

Seviye Tespiti

Yazılı Metaryeller

Yazılı Metaryeller

OKUL HAKKINDA DÜŞÜNCELERİMİZ

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul'da ikamet eden öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği üniversitelerden bir tanesidir. Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve başka birtakım mühendislik bölümleri bulunuyor. Bölümlerin birbirleri ile beraber aldıkları  MAT1051  ve MAT1052 kodlu DİFERANSİYEL ve İNTEGRAL HESAP I ve II ve MAT1041 kodlu LİNEER CEBİR (DOĞRUSAK CEBİR) ve benzeri kitle matematik dersleri olduğu gibi sadece kendi içlerinde aldıkları dersler de bulunuyor. Bu nedenle, her bir mühendislik bölümü için matematik dersleri hakkında ayrı ayrı bilgi vermeye çalışalım

Bahçeşehir Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler temelde kalkülüs, lineer cebir, matris teorisi, olasılık ve istatistik, sayısal analiz, diferansiyel denklemler derslerini alırlar. Bu derslerin ötesinde ise algoritmalar ve veri yapıları, matematiksel optimizasyon, yapay zeka, makine öğrenmesi ve benzeri konulara yönelik dersler de almaktadırlar. Özellikle, algoritma ve veri yapıları dersinde öğrenciler, algoritmaların matematiksel temellerini öğrenir ve bu algoritmaları da programlamada kullanırlar. Bahçeşehir bilgisayar öğrencilerinin diğer gözde derslerinden olan, makine öğrenmesi ve yapay zeka dersleri de ciddi anlamda olasılık, istatistik, lineer cebir, kalkülüs ve sayısal analiz gibi matematiksel dersleri bilmeyi gerektirmektedir. Bahçeşehir Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri de diğer üniversitelerdeki meslektaşları gibi özellikle algoritma ve istatistik temelli derslerde zorlanabilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğrenciler temelde, kalkülüs, lineer cebir, matris teorisi, diferansiyel denklemler, sayısal analiz, olasılık ve istatistik, matematiksel optimizasyon ve karmaşık sayılar derslerini alırlar. Bu temel matematik derslerinin üzerine  dalgalar ve iletim hatları, sinyal işleme ve benzeri konuları içeren dersleri ilerleyen sınıflarda yoğun bir şekilde çalışırlar. Daha da önemlisi elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri saydığımız bu matematiksel dersleri ve derslerde öğrendikleri yöntemleri pratikte elektronik devrelerin analizinde ve tasarımında kullanırlar.

Bahçeşehir Üniversite'sinin Endüstri mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, matematiksel yöntemlerin endüstri mühendisliği problemlerinin çözümünde kullanımı konusunda eğitilirler. Öğrenciler temelde kalkülüs, lineer cebir, matris teorisi, olasılık ve istatistik derslerini alırken, üst sınıflarda doğrusal programlama, stokastik modeller, simülasyon, kuyruk teorisi, karar analizi ve benzeri konuları içeren matematiksel dersleri de alırlar. İstatistik, olasılık ve lineer cebir (doğrusal cebir) dersleri bölümün en önemli dersleri arasındadır. Üst sınıflarda ve hatta yüksek lisans ve doktora düzeyinde alınan matematiksel derslerin birçoğu da bu derslerin devamı niteliğindedir. Bu yüzden programlarında MAT3026 kodlu OLASILIK VE İSTATİSTİK dersleri olduğu gibi INE2002 kodlu MÜHENDİSLER İÇİN İSTATİSTİK dersi de yer almaktadır. Yine programda dikkatimizi çeken bir başka detay ise Bahçeşehir Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin de MAT2033 kodlu AYRIK MATEMATİK dersini alıyor olmalarıdır. Eskiden bilgisayar mühendislerine has olan bu ders endüstri mühendislerinin yazılım ve bilişim sektöründe daha fazla yer almasıyla endüstri mühendisleri için de bir zorunluluk halini almıştır.

Bahçeşehir üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler de temelde kalkülüs, lineer cebir, matris teorisi, olasılık ve istatistik, diferansiyel denklemler, matematiksel optimizasyon ve benzeri matematik derslerini almaktadır. Bölümün ilerleyen sınıflarında, inşaat mühendisliği problemlerinin matematiksel ifadelerini oluşturmak için matematiksel yöntemler kullanılmaktadır. Ders programını incelediğimizde özellikle MAT3012 kodlu NUMERİK ANALİZ ve MAT2062 kodlu DİFERANSİYEL DENKLEMLER dersleri dikkatimizi çekmektedir. Bu dersler kitle dersleri olarak ilk sınıflarda veriliyor olmasına rağmen üst sınıflarda da ayrıyeten ve daha detaylı olarak verilmektedir. Bu da Bahçeşehir Üniversitesi inşaat mühendisliği öğrencilerinin bu derslere daha yoğun efor sarf etmeleri ve bu derslerin mesleklerinin bir parçası olduğu bilinciyle hareket etmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde, öğrenciler en temelde matematiksel modellenme ve analiz konularında dersler alırlar. Bu dersleri kalkülüs, lineer cebir, matris teorisi, diferansiyel denklemler, sayısal analiz ve istatistik olarak sıralayabiliriz. Makine Mühendisliği bölümünde, matematiksel modelleme, simülasyon ve optimizasyon teknikleri de önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle, sayısal analiz ve istatistik derslerine yoğunlaşarak öğrencilerin matematiksel yeteneklerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin diğer temel dersleri olan termodinamik, mekanik, malzeme bilimi gibi mühendislik derslerinde matematiksel kavramlar oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu derslerde, matematiksel modellemeler kullanarak mekanik sistemlerin analizi, ısı transferi ve termodinamik süreçler gibi konular ele alınmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencileri de, matematik derslerine ciddi manada önem vermek zorundadır. Öğrenciler, üniversite hayatları boyunca matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek için çeşitli matematik derslerini alırlar. Bölümde verilen temel matematik dersleri arasında kalkülüs, diferansiyel denklemler, lineer cebir, olasılık ve istatistik, sayısal analiz, matematiksel mantık ve algoritmalar başta gelmektedir. Bölümün matematik derslerini inceldiğimizde diferansiyel ve integral hesap, ayrık matematik ve doğrusal cebir gibi kitle derslerini aldıklarını, bunların haricinde de MAT3012 kodlu NÜMERİK ANALİZ ve MAT3026  kodlu OLASILIK VE İSTATİSTİK gibi matematik derslerini aldıklarını gözlemliyoruz. Öğrencilerin bu ve benzeri derslerin makine öğrenmesi, derin öğrenme, yapay zeka gibi ileri yazılım ve bilişim konularının temelini oluşturduğunu bilmeleri ve bu derslere önem göstermeleri gerekmektedir.

Sizlerle bazı genel bilgileri paylaşalım. Üniversite matematiği lise matematiğinden daha soyut ve teorik bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu yüzden, matematiğin temellerine daha iyi hakim olmalısınız. Bununla birlikte, her ne kadar üniversite matematiği zor olsa da, doğru çalışma stratejileri ile başarıyı yakalamak mümkündür.

Üniversite matematiğinde başarılı olmak için, öncelikle derslere düzenli olarak katılmanız ve ders sırasında not tutmanız gerekmektedir. Derslerde öğrenilen konuların tam olarak anlaşılmaması durumunda, öğretim üyeleriyle iletişim kurabilir ve onlardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca, matematiği anlamak için öğretim üyelerinin harcinde diğer kaynaklardan da yararlanmak önemlidir. Bunları kabaca matematik kitapları, online dersler ve video dersler olarak sıralayabiliriz. Ancak bazı durumlarda, özellikle ipin ucunun kaçtığı durumlarda, mutlaka dışarıdan bir özel ders takviyesi gerekmektedir

Üniversite matematiği çalışırken, tuttuğunuz notları düzenli olarak tekrarlamanız ve öğrendiğiniz konuları anlamak için pratik yapmanız gerekmektedir. Matematik, yalnızca teoriyi anlamakla değil, aynı zamanda soruları çözmekle öğrenilir. Bu nedenle, öğrencilerin öğrendikleri konuları uygulamaları önemlidir. Ayrıca, çalışma sırasında telefon gibi dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmak da gerekmektedir. Malesef birçok öğrenci bu disiplini kendi başına sağlamakta zorlanmaktadır. Bizler bu noktada devreye giriyoruz ve gerçekleştirdiğimiz özel dersler sayesinde hem size ciddi anlamda soru çözme pratiği yaptırıyoruz hem de bu öz disiplini edinmenizi sağlıyoruz.

Üniversite matematiği çalışmaları sırasında, dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli konu ise zaman yönetimidir. Matematik dersleri genellikle oldukça yoğun ve zorlu olabilir, bu nedenle çalışmalarınızı düzenli olarak planlamanız ve zamanınızı verimli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Sonuç olarak, her ne kadar üniversite matematiği zor olsa da, doğru çalışma stratejileri ile başarılı olunabilir. Derslere düzenli olarak katılmak, notları düzenli olarak tekrarlamak, pratik yapmak, diğer kaynaklardan yararlanmak, dikkatli çalışmak ve zaman yönetimine dikkat etmek başarılı olmak için önemlidir. Eğer bunları gerçekleştirmekte zorlanıyorsanız Matevmatik ailesi olarak sizlere yardım etmeye hazırız.